CuteCarry

Confession of an Asian StyleHolic

Pakaian Terbaik Anugerah Bintang Popular 2008

Keputusan untuk Pereka  Terbaik telah diumumkan pada Post Party ABP 2008 oleh Nabil. Pereka-pereka memenangi hadiah daripada Rafflesia Pearls yang bernilai RM10 ribu untuk setiap kategori. I wonder if pereka-pereka ni berkongsi tak hadiah ni dengan artis-artis ni!

234

Tahniah kepada pereka baru, Siti Nur Syuhada Shaharani apabila rekaannya yang digayakan pelakon popular, Zizie Ezette diumumkan sebagai Pereka Terbaik (Wanita) di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008.  Beliau adalah pelajar Uitm yang baru menghabiskan pengajiannya.

243

Kategori lelaki yang diungguli oleh Hatta Dolmat yang mengetengahkan konsep yang berlainan pada malam itu. Jika kebanyakan pereka hanya menumpukan kepada tali leher dan vest songket, Hatta pula menggunakan konsep seakan-akan trench coat dan tuxedo dan elemen songket adalah pada tali pinggang dan di atas bahu (nampak macam oversized shoulder pad pun ada!).

250

Tahniah juga kepada artis-artis yang hadir kerana melaram dengan tema songket. Walaupun ada diantara artis yang hadir dengan pakaian seharian macamlah diaorang ni nak pergi ke Tesco atau Giant, namun ia tidak mencacatkan langsung kemeriahan majlis ini kerana majoritinya menghormati majlis dengan berpakaian yang sesuai.

Kebanyakan pakaian menepati konsep sentuhan tenun. Fabrik-fabrik seperti French lace, thai silk. satin dan sebagainya diadun dengan songket. Hasilnya, pakaian memang nampak glamour.

190

Baju yang dipakai oleh Zizie Ezette memang kena dengan bentuk badannya.  Siti  memahami susuk tubuh Zizie yang montok. Ia nampak glamour dan hampir sempurna!  Warna biru yang dipilih pula nampak begitu menyerlah!     

Kebanyakan pereka yang hadir turut melaram sakan! Macam gathering Designer Malaysia pulak! The best dressed designer is Siti yang menggayakan dress pendek dengan turban songket (like Prada turban, but this is much much better!)

2391

Tahniah kepada Berita Harian dan TV3!   

April 16, 2009 Posted by | Malaysian Designer | , , , , | 4 Comments

Anugerah Bintang Popular Post Party (Part 2)

 288

This is Part 2 of the ABP BH 2008 Post Party Report (Part 1 click here!!)

Selepas makan malam, it it time fun time. Let see which girl that just wanna have fun….

dsc02279

  

 

Yeah baby, yes you’re correct!.. it is Superfun Girl, Ifa Raziah. The dress is soooooo her… you know, the layered, the push up, everything, so Ifa!

dsc02219

Ifa in “Girl just wanna have fun” dress!

 

261

Tahniah kepada Ibu Zizie Izzette ni; tetap bergaya dan berjaya mengalahkan artis-artis muda. Walaupun tanpa elemen songket tapi dia memang nampak class malam tu. Glam and glitters!

 

263

 Myself with Aizat. He is in skinny jeans with songket tenun tie. Last time he is like overweight and today he is in skinny!! Kepada yang nak turun berat badan, jadikan Aizat sebagai inspirasi anda.

 

 273

Cikgu Linda looks so glamourous in a complex gown. As usual she is in big hair…. I wonder how she looks like with short hair!

 

 

262

Linda Onn dengan gaun songket yang menutupi keseluruhan badannya. Potongan sendat dress ini menampakkan badan Linda yang tinggi dan kurus.

 

 

242

Once a model, always a model. Dilla seperti biasa memukau di dalam dress kuning dengan elemen empire cut. Kalau dah tinggi dan kurus, pakai apa pun nampak cantek kan!!

  

 

274

Guess who is leaving the party?? 

 

258

Guess who is still having fun? Aizat and Liyana, oh.. they just good buddies, very very very good one!

 

254

 Guess who’s never tired posing and posing? heheheh

 

 

 

 

 

 

 

 

April 16, 2009 Posted by | "Myself", Function | , , , , , , , , | 2 Comments

Anugerah Bintang Popular (ABP) Post Party (Part 1)

Myself dalam Bas

Selepas acara penyampaian anugerah berlangsung, diadakan acara Post Party ABP. Ia adalah untuk meraikan semua pemenang,selebriti, designer dan VVIP (ehem… saya salah seorang daripadanya… hehhehe, berangan sekejap). Beberapa buah bas ‘ditugaskan’ membawa semua yang dijemput daripada tempat berlangsungnya acara penyampaian anugerah, Arena of Stars, Genting Highlands ke Terrace Café, Genting Hotel. Bayangkanlah, artis-artis yang memakai dress yang ketat, sexy dan singkat tu semua tu naik bas.  Please imagine and let me know yek!  Via email only!

173

Ayu sedang menunggu bas ke post party. Semakin glamour cik adik ni!! She is in Faizell Ashraf dress. I like her hair do. Badan Ayu juga telah disaluti dengan debu-debu emas. Glittering!! Macam filem James Bond, Goldfinger pulak!

195

Turun je daripada bas,before anything, I eat like nobody business, it was a long award show and I am starving… I don’t care about celebrities around me! Eat, eat and eat!!!!

191

Fauzi Nawawi and Lisdawati. Probably they are hungry too. No time to review what they are wearing. Lisdawati dress mengingatkan saya kepada Chanel Couture Futuristic Collection  beberapa musim lepas. Mungkin kebetulan je kut!

197

They are so hungry too. You guess who they are! I am s hungry to think!

189

Rusdi Ramli with his very, very pregnant wife! Walaupun pregnant, tetap nampak vogue!

196

Saya minta Zizan pose, tiba-tiba Liyana Jasmay interframe dari belakang…Zizan looks very kelabu tonite!So Gucci runway look!

198

Myself with Dafi in silver vest with matching pants. I love ur songket tenun tie!! This is so typical Dafi style. Nothing wrong with that! But I just to see him in different wear.

199

I am cool in Nike!! Itulah yang cuba dinyatakan oleh Andy Estranged. He is 6’2. So tall lah!!!!!

203

I guess The Estranged is on casual mood. Look at Rich. Urgently need:- FASHION STYLIST

.

201

Myself with Marsha in Calvin Thoo.

205

Myself with designer Amir Luqman. Seksinya designer ni!! Glamour pulak tu. Kalah selebriti! I guess Amir is in his Angel Mood! Mcm supermodel Liya Kedebe pun ada.

207

Myself with designer Khairul Sufi. He dressed Jaclyn Victor!

206

Sexy and lovely Amyza Adnan. Tetap posing walaupun di tepi buffet spread. Dia letak makanan yang telah diambil hanya untuk beri pose istimewa untuk pembaca CuteCarry.

210

Puan Qistina, Norish Karman in Calvin Thoo. She covers it all!!!!

212

Dato’ Siti looks stunning in Rizman Ruzaimi. The dress just fantastic. Demure but yet sexy! Idea kepada orang-orang yang bertudung. Secantik-cantik manusia Siti ni! 

214

Myself with Dato’ K, Dato’ Siti other half. Memang nampak cool Dato’ ni. Looks very formal, from the way he dressed to the way he talked.

216

Myself with Vanida Imran and Shidee. Nampak gemuk pulak Shidee, tak kenal malam tu. Tapi takpelah, dia gembira kut. Vanida as usual, sentiasa fresh and vibrant. Love her dress! Simple, effortless, dan dia dalam minimal make up. Memang nampak fresh.

218

Myself with Ashraf Muslim. He looks good in tux with songket bow. My choice for the most effortless yet sophisticated.

219

Kenchana Devi in Malay songket with Indian accent (the Indian inspired ear rings).Kesian Kenchana tak menang malam tu. Ramai yang terkejut.Kenchana dengan merendah diri menyatakan “takpelah takde rezeki, tapi saya masih ada peminat”  . Yeah girl, you are one talented creature! You go girl.

2211

Tahniah kepada Maya kerana menang dan bajunya yang memang ada class. So high fashion! Tengok baju Maya teringat baju Dior yang dipakai oleh Sarah Jessica Parker (SJP) dalam Oscar tahun ni. Ball gown with belt. Tapi kalu dia bawak clutch yang kecik lagi lagi meletop!

223

Zed Zaidi in purple Thai silk jacket.

279

Irma Hasnie merah menyala malam tu. Love her hair, so cute! Her red lip just spell RED CARPET GLAMOUR!

280

Que Haidar as usual in his gothic mood. Frankly, I love his outfit. Throw the shawl and it is party ready!

277

Myself with Afdlin Shauki. Hope he can dress better!

265

Nora Danish and very pregnant Sharifah Aleya

April 13, 2009 Posted by | "Myself", Function | , , , , , , , , , , , , , , | 14 Comments

Anugerah Bintang Popular 2008 Berita Harian – Awards Presentation

I was invited to Anugerah Bintang Popular 2008 that was held in Arena Or Stars Genting Highlands. It was a star-studded night.  Malaysian entertainment people are everywhere; this is the night to honour and to be honoured!

Big thanks to Berita Harian; especially Zainuri for the invitation.

It was also the night to show who wore the best stuff! The theme was Sentuhan Tenun.

THANKS AGAIN to BERITA HARIAN FOR MY SEAT. It was a good view for me to snap, snap and snap and to perform my own fashion review!

 

 

009

 

 

 

 

 

 

 

 

Myself with Jac before the show started. She is in Khairul Sufi. Love her hair, her tenun clutch and her lovely personality!

 

 

0131

Two veterans, Dato’ Yusof Haslam and A.Galak look so casual, well at least they take an effort to put on jacket! Is that LV check messenger bag on A.Galak lap?

 

0281

The stage manager I guess, he is so popular among the crowd. One of the cheering factors!

 

031

Opening act by Anita Sarawak. She is in corset, pants and that bulu-bulu. Well she is stunning! Dah berumur tetap slim dan bertenaga.

 

045

Second opening act, Stacy also in bulu-bulu! So energetic. Tape saya suka baju ni, very stage costume and she can dance in that. Very Bjork punya baju angsa!

 

 

050

Farah is the winner of CuteCarry biggest accessory award. Tapi walaupun ada yang kata tak ok, saya kata ok. Baju dia simple and the accessories tu compliment the minimal design. Menang dua award, Penyampai TV Popular dan Penyampai Radio Popular. Fofular akak ni!

 

 

064

The host, Adlin Aman Ramli in white.

 

 149

The big winner, Nabil. He is in tenun scarf to compliment his edgy hair. Ada yang kata Rambut Nabil cam tak sesuai tapi pada saya apa salahnya, cuba gaya lain sekali sekala. Maybe after this, rambut dia lain pulak kan. Pada pendapat saya juga, mungkin Nabil perlu lebih bergaya glamour. Dressing dia kali ni ok jugak, tapi kan bagus kalu dia leh nampak lebih sophisticated!  He needs a touch of high fashion!

 

 

143

Sharifah Shahira can’t get enough of the ‘cute’ postman!

 

 

156

Faizal Tahir in designer Hazwani velvet military inspired jacket under a studded belt. He looks like budak sekolah. Awet muda sungguh Superman ni.

 

 

161

Sari Yanti GLAM in Rizman Ruzaimi dress. Love the turtle neck. One of the best dress!

 

 

164

The Divas and Nubhan (Vernon termasuk Diva jugak!!). Umie Aida looks fresh and sophisticated, Vernon as flamboyant as he can be, Zahida Rafik as sexy as she can be, Nubhan in white jacket and songket tenun scarf.

 

 

168

Myself with designer Calvin Thoo. He is like 37 and looks like 17! Antara artis yang memakai pakaiannya pada malam itu ialah Rozita Che Wan, Ayu Raudhah, Marsha.

 

 

April 13, 2009 Posted by | Designer, Function, Malaysian Designer | , , , , , , , , , , , | Leave a comment

   

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.