CuteCarry

Confession of an Asian StyleHolic

Karnival Vespa Dan Motor Klasik Antarabangsa

Let me tell you… I am not into motorbike or anything motors. It is just not my nature. When my friends ask me to change to more expensive car, the issue that I would consider is can I afford to shop during SALE if the money that should be for SALE will be used to pay the car installment! NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

But I am so proud, proud, proud Kuala Kangsarian (if I pronounce it right) when I saw a magnificient collection of motorbikes during karnival vespa dan motor klasik antarabangas last sunday (26 April 2009).  

Congratulations to the organizer.

Feast yourself…

0561

This used to be my playground but back then I am in tracksuit but now in velvet pant and fedora strike a boring pose beside the magnificent Kuala Kangsar River.. I used to stay here. .. sob.. sob.. “Kuala Kangsar bandar Diraja.. iskandariah istana ternama (I still remember that song!)

2

It is bikes everywhere…..zillions of bikes

1

One the award winner vespa

3

Even foreigners respect our Sultan!

4

The Thai delegates

 

7

Sexy old vespa with sexy “vintage girl”

81old but precious

 

9

Yes guys.. this is a motorcycle! OLD but really really precious! 

 

11

Sexy bikes!

 

 

 

April 27, 2009 Posted by | Function | , | 4 Comments

Anugerah Bintang Popular Post Party (Part 2)

 288

This is Part 2 of the ABP BH 2008 Post Party Report (Part 1 click here!!)

Selepas makan malam, it it time fun time. Let see which girl that just wanna have fun….

dsc02279

  

 

Yeah baby, yes you’re correct!.. it is Superfun Girl, Ifa Raziah. The dress is soooooo her… you know, the layered, the push up, everything, so Ifa!

dsc02219

Ifa in “Girl just wanna have fun” dress!

 

261

Tahniah kepada Ibu Zizie Izzette ni; tetap bergaya dan berjaya mengalahkan artis-artis muda. Walaupun tanpa elemen songket tapi dia memang nampak class malam tu. Glam and glitters!

 

263

 Myself with Aizat. He is in skinny jeans with songket tenun tie. Last time he is like overweight and today he is in skinny!! Kepada yang nak turun berat badan, jadikan Aizat sebagai inspirasi anda.

 

 273

Cikgu Linda looks so glamourous in a complex gown. As usual she is in big hair…. I wonder how she looks like with short hair!

 

 

262

Linda Onn dengan gaun songket yang menutupi keseluruhan badannya. Potongan sendat dress ini menampakkan badan Linda yang tinggi dan kurus.

 

 

242

Once a model, always a model. Dilla seperti biasa memukau di dalam dress kuning dengan elemen empire cut. Kalau dah tinggi dan kurus, pakai apa pun nampak cantek kan!!

  

 

274

Guess who is leaving the party?? 

 

258

Guess who is still having fun? Aizat and Liyana, oh.. they just good buddies, very very very good one!

 

254

 Guess who’s never tired posing and posing? heheheh

 

 

 

 

 

 

 

 

April 16, 2009 Posted by | "Myself", Function | , , , , , , , , | 2 Comments

Santap DiRaja

I telah menghadiri majlis makan malam bersama Raja PerlisDYMM Tuanku Syed Sirajuddin dan Raja Perempuan Perlis DYMM Tengku Fauziah di sebuah hotel yang agak grand jugaklah kat area Bukit Bintang. Ini adalah majlis makan malam yang sangat kasual dan relax. Everybody is having fun, including me.

042

 Tuanku dan Raja Perempuan yang sentiasa ceria dan sangat merendah diri. Patik amat berbesar hati dapat bersama-sama dalam majlis yang amat meriah ini.

Jika anda bersama kerabat-kerabat diRaja Melayu protokol perlulah diambil kira  walaupun  dimana atau keadaana apa sekalipun. Ketika berjumpa dan sebelum bersalam ataupun ingin meninggalkan meja perlulah menyembah hormat. Janganlah anda dicop sebagai seorang yang tidak menghormati dan tidak faham etika. Jika anda boleh mengikuti etika yang telah ditetapkan oleh masyarakat Barat seperti etika 10 course dinner and such, I think there should be no problem for us to respect our Royal ethics too.

Semasa waktu makan pula, anda hanya boleh makan setelah Raja atau sultan mula santap (makan). Janganlah makan atau minum sebelum ia bermula. Walaupun raja atau sultan tersebut tidak nampak apa yang anda lakukan, tetapi tetamu lain akan menjeling dan berkemungkinan besar anda akan difikirkan sebagai tidak tahu adab majlis!

025

Daripada segi pakaian pula, ia perlulah bersesuaian dengan tema majlis tersebut. Jika formal/rasmi, pakaian seperti batik dan seluar slack ataupun two piece suit bertali leher. Bagi wanita pula, pakaian yang paling selamat ialah baju kurung, kebaya, Jika majlis adalah separa formal atau kasual dan ia diadakan didalam dewan, kemeja tanpa tali leher adalah paling sesuai.Wanita pula boleh memakai blouse lengan panjang, kemeja dengan skirt atau seluar. Ingatlah bahawa majlis tersebut bukanlah untuk anda mededahkan tubuh badan anda. Please cover up. Jika anda memakai pakaian yang agak mendedah, balutilah bahagian anda dengan shawl. Sekejap je, bukan lama. Lepas majlis selesai, anda nak buat apa, nak dedah mana pun boleh, tetapi bukan semasa majlis diadakan!

Jeans adalah tidak digalakkan.

Kelakuan perlulah dijaga kerana anda bukan menghadiri majlis harijadi anak sedara tapi majlis bersama kerabat. Elakkan ketawa terlalu kuat walau kelakar mana pun jenaka yang orang sebelah anda buat.

Jika Raja atau Sultan tiba-tiba lalu berdekatan dengan meja anda, jangan lupa untuk bangun dan menyembah hormat. Ini mungkin agak keterlaluan pada sesetengah orang, tapi percayalah jika anda biasa menghadiri majlis-majlis Raja, ia adalah perkara yang perlu dibuat. Tiada apa yang pelik dengan perkara ini.

Seperkara lagi, bahasa diri anda sebagai Patik dan bukannya ‘I’,‘aku’,’mek’,‘hem’ atau ‘saya’.

The above basic rules apply to all. Tak kisahlah orang Melayu, Jawa, Cina, India, Iban, Sino Kadazan, Orang Sungai, Orang Ulu, Siam, Kanak (ada kaum ni kat Johor) atau apa pun bangsa tak kira warna kulit putih, kuning, biru ke apa.. wajib ikut!

Jangan nak buat malu na…….

024

Me (blame the camere, I look a bit chubby face) with Datin Shazreen Zulkifli. She is carrying Celine and in a very beautiful top and slack.  Chanel chain bags dominating the night. But it is so impressive to see one Datin carrying cream Birkin Hermes. Sorry guys, I did not really snap much pics.

The guests are wearing from Rizalman to Razwan Radzuwill to Citra.

 Cantek tak my baju silk batik? (seperti biasa tetap tak mahu kalah juga ni), dapat banyak compliments, some ask where to get it?..  FYI I bought the silk from  level atas sekali Jakel kat Jalan Masjid India, where they  sell all the expensive, high end fabrics (lagi..  tetap tak mahu kalah juga ni). It is like around RM100 plus per metre. Not really expensive (tetap statement berangan kan!!) tapi I like the baju. Thanks to my tailor yang jahir baju ni dengan penuh hati-hati…

0532

With  Tengku Datin Elina (Mak Engku) on my left and guest. I love  Mak Engku outfit. She is carrying silver Fendi Baguette.

051

With Tengku Datin Marina.

027

From left, Nurul Huda, Fazwin, Orang paling berangan, Datin Shazreen Zulkifli.

054

Datuk Maria Menado. still beautiful…

March 22, 2009 Posted by | Uncategorized | , , | Leave a comment

Happy Birthday Dato’ Shikin

Happy Belated Birthday Dato’ Shikin.

She has style, full with grace, effortless, classy classic, so Chanel.

I love your new Dior!

010

From left – Naglaa, Birthday Girl –Dato’Shikin, me paling berangan dia paling meletop

 

 

 

March 17, 2009 Posted by | Uncategorized | , | Leave a comment

So not in a style radar….

Event: Malay wedding luncheon

Time at the wedding:  1.00pm to 2.00 pm

Venue: Community Hall

Guest: From those who carry Salvatore Ferragamo to Guess to someone in cheap sandal

009

008

 

Seat: I was seated at a VIP table

005

Weather: Typical Malaysian afternoon (hot, hotter, hottest)

Dilemma: From below pic, I am not sure if I dressed right yesterday! I am trying to be casual, but this is when casual go wrong.  I end looking like a sick aneroxic boy in an oversized khakis pants. I should be careful next time!

006

 

 

March 2, 2009 Posted by | Uncategorized | , , | Leave a comment

   

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.