CuteCarry

Confession of an Asian StyleHolic

Scott Jay cufflink

Cufflink is a symbol of masculine man and I never wore cufflink in my life! Masculinity is nothing to do with why I ignore cufflink. The reason is cufflinks tend to look so ‘stressful!’ If I’m with cufflinks, the next thing I do is I’ll be wearing Dunhill shirt and smoke cigar! So not me!!

 

Scott Kay sterling silver cufflink caught my eyes. It is not like typical cufflink that is boring and old. The detail is exquisite, mysterious and full shot of luxury. It is like looking at a million bucks painting. You just want to take your eyes off the details. Papa or papa like would love this!

Scott Kay cufflink amazed me but I am still not ready for that! Probably wait for another 10 (or less) years!

Scott Kay cufflink at Saks Fifth Avenue

April 7, 2009 Posted by | Uncategorized | , | Leave a comment

12 year old designer – Damian Finch

He is only 12 (still not legal) and he is a fashion designer.

 
 

 

Meet Damian Finch. Up and coming designer from New York. Nothing like typical 12 years old, he works hard designing clothes based on what he wants to wear. Critics was kind like impressed with his creation which they regards as ‘shows a level of maturity’.

He must be quite tight especially after the presentation of his Fall 09 to bunch of editors and buyers.  When I was 12, I was busy with my UPSR examination!

If he is the one who sketches and not just lending his name on the tag, I am freakingly impressed. In fact I am always impressed with the level of achievement of today kids. They have to cope with so many challenges like trying to juggle between email, handphone and exams. World is so demanding now. Live in the 90’s is much easier!

In case of Damian boy, I believe that his parents would be extremely supportive and help him in whatever forms.

What will happen if it is a case of Malay boy in a typical Malay family? (Typical- revolved around Malays that I I’ve known).

 What will happened if that talented 12 year old Malay boy tell his parent that he wants to become a fashion designer and he can sew and tell his mom that her blouse is so not ‘in’?

Probably his father will ask him to play football so he can be manlier, mother will ask him to shut up and advise him to be manlier, aunties and uncles will have something to laugh during a family reunion because he is not manly and cousins will call him ‘pondan’ or ‘sissy’ because he is not manly!

Please don’t get me wrong. That is only my assumption (based on personal and few friends experienced!).  Maybe things change.

Please don’t kill hidden that cute hidden talent. You’ll never know what he can bring to you in the future.

This is something from Damian Finch Fall 09 Collection. He is just bright, bright and bright!

damian-finch

damian-2

damian-3

damian5

damian4

April 2, 2009 Posted by | Uncategorized | , | 1 Comment

Man of Style: Jay Kay Jamiroquai

I am officially virtually insane with Jamiroquai. 

I will be meeting them at Sepang this Sunday.

If you want to watch them, you have to buy FI ticket and you will get ‘free’ entrance to the concert. There will be no  ‘Jamiroquai concert ticket’ only F1 ticket. Click here. Or Call 03-8778 2222

Born Jason Kay, well known as Jay Kay is the lead singer of Jamiroquai.

My insanity began around mid 90’s when Jay Kay drive and jump in Cosmic Girl and Travelling Without Moving. He looks so energetic and I wonder where he gets all the energy and he looks really cool. He looks freaky but still ridiculously stylish.

 I try to imitate his look. Something my friends praise me for the Jay Kay look but sometimes they ask ‘are you ok?’  

Biasalahkan, budak melayu kadang-kadang memang cepat dalam bab-bab tiru meniru ni!  

Kepada adik-adik ku semua, tiru boleh, tak salah tapi kena ada had. Tak guna meniru sebiji-biji sehinggalah tidak ada penghujungnya. Ada diantara kita ingin meniru tapi disebabkan oleh tekanan daripada keadaan sekeliling, kita terpaksa menjadi orang lain. Itu adalah sesuatu yang menyedihkan.

Gaya tidak lahir secara semulajadi. Ia perlu dipupuk. Gaya dan fesyen bukanlah sains atau proses mencipta sesuatu yang baru tetapi lebih kepada meniru ataupun mengadaptasikan gaya dan disesuaikan dengan keadaan sekeliling. 

Dalam hal saya dan Jay Kay, saya memang cuba meniru dan mengadaptasikan gayanya. Kunci utama di dalam fesyen Jay Kay ialah baju kemeja jalur, loose straight jeans, topi yang pelbagai jenis (kadangkala pelik),slim sport/turtle neck jacket or  dan statement shades.

Rambutnya pula seakan-akan dibiarkan tanpa disikat. Berserabai dan tidak terurus. Tetapi jika diperhatikan, gaya potongan rambutnya tetap kemas. Rambutnya hanya dibiarkan panjang disesetengah bahagian seperti belakang dan tepi.

Jay Kay juga telah mereka pakaian bersama Hugo Boss iaitu JK for HUGO

Gaya Jay Kay bolehlah dikategorikan sebagai ‘effortless’ and ‘cool’.  Tambah pula dengan badannya yang kurus dan tinggi, seakan-akan apa yang dipakainya kena dengan dirinya!

Ini adalah beberapa gaya Jay Kay yang boleh dijadikan inspirasi!

Statement oversized shades never look better with leather jacket and polka dots shirt!

 

Jay Kay in stripes

 

His statement headgear!

 

 

 

Effortless gentleman!!!!!!!!!

 

Hat + stripes + wacky attitude = Jay Kay

 

in jacket..

 

He attacked the photographer but I like the jacket

 

Pose with his ultimate passion, fancy car! but my eyes mostly on his turtle-neck sweater.

 

April 2, 2009 Posted by | Uncategorized | , | Leave a comment

Skinny jeans untuk lelaki

Ada juga kawan yang bertanyakan saya, tak ketat ke pakai skinny jeans or soalan yang lebih daring ialah boleh bernafas ke ‘anu’ bila pakai skinny jeans? Jawapan saya ialah skinny jeans ni memanlah seluar ketat tapi ia memang direka ketat.Masalah selesa atau tidak tidak timbul kerana gaya mengatasi segalanya!!!.. (Power tak statement??)

1031

Di dalam almari saya memang skinny jeans. kerana sekarang ni mood nak pakai skinny jeans je. Lagipun sekarang ni memang trend skinny or carrot jeans. Contohnya di Dior, seluar yang mengecil di bahagian bawah kelihatan amat bergaya, teringat zaman-zaman awal 90’an dulu. Pentas Gucci pula menyaksikan budak-budak yang kurus kering melewati pentas dengan memakai seluar yang juga kurus kering (skinny)!

 Skinny Jeans

Skinny jeans juga menjadi kegemaran selebriti-selebriti tempatan dan antarabangsa. Antara artis antarabangsa yang dilihat sering memakai skinny jeans ialah suami kepada Heidi Klum, Seal dan juga Kanye West yang menyatakan sekarang dia amat suka memakai skinny jeans dan bukannya seluar  ala-ala hip hop yang besar dan londeh!

Sebenarnya skinny jeans ni bukanlah sesuatu yang baru. Sejak dari zaman 80an skinny jeans telah digayakan sebagai salah satu gaya rockers. Kumpulan Wings yang glamour waktu zaman dulu memang suka sangat dengan skinny jeans. Tak percaya tengok ni!

Sehubungan dengan itu, tidak begitu hairanlah jika skinny juga dikenali sebagai seluar pilihak rockers.Bukan rocker murahan yang anda banyak tengok melepak kat Central Market dan Pertama Kompleks ye (pakai GA Blue tapi perasan kelas tak hengat!). Tetapi rockers yang ada class. Jika anda ingin menggayakan skinny jeans untuk mendapatkan gaya rockers, padankanlah ia dengan baju t-shirt atau jaket kulit (pakai waktu malam, bukan siang yang panas meremang!).  

 

Aksesori seperti statement belt juga banyak membantu di dalam menaikkan imej rock anda. Studded belt adalah aksesori yang paling menyerlah. Saya mula agak obsess dengan studded belt semasa selepas menonton filem Sex and the city. Sarah Jessica Parker aka Carrie memakai studded belt rekaan stylist Patricia Field dalam pelbagai gaya daripada memadankannya dengan seluar dan dress.  Nampak very outstanding! Saya menggayakan  studded belt saya dengan skinny jeans saya. Aksesori lain yang boleh digayakan untuk gaya rocker ini ialah selendang arab (Keffiyeh).

Tapi adakah semua orang sesuai memakai skinny jeans? Tidak semua. Kenyataan ini memang pahit untuk diterima tetapi jika namanya ialah skinny jeans (seluar kurus kering), orang yang memakainya mestilah juga kuruskan.

Bukanlah untuk mengutuk, tetapi saya amat merasakan mereka yang berbadan agak besar memakai skinny jeans macam tak sesuai  je. Kadang-kadang nampak macam sosej besar yang dibeli kat food court Ikea tu. Jangan marah ye.  Bukan semua orang sempurna. Supermodel pun bukan sempurna. Anda harus mencari pakaian yang sesuai dengan bentuk badan anda.

Tapi orang yang terlalu kurus juga tak sesuai memakai skinny jeans. Jika salah memilih jenis skinny jeans., berkemungkinan anda akan nampak very flat terutamanya di bahagian punggung. Saya juga mempunyai punggung yang agak flat, masalah memilih skinny jeans juga berlaku pada saya. Untuk mengatasi masalah ini, seluar skinny jeans yang dipilih wajib mempunyai poket di bahagian belakang.

 Kesimpulannya, skinny jeans ni memang tengah hot. Jika anda merasakan anda boleh memakai skinny jeans, gayakanlah ia sementara masih very in.

Antara skinny jeans yang anda boleh beli adalah melalui laman web lelong.

Stay skinny, wear skinny!

 

March 27, 2009 Posted by | Uncategorized | | 4 Comments

Chic Recessionista – Factory Outlet Shop at IOI Mall, Puchong.

Look at my below pic. Do not focus on my smile, I know it is so amazing, sweet, addictive, photogenic, edgy etc (so perasan!!) but focus on what written on the back. “Wendy Pack RM6.99”. Yes.. I am turning into chic recessionista!

0791

  

Tapi ini bukanlah pasal makanan tetapi pasal pakaian.

What is chic recessionista? It is a term used in a fashion world where we still can be chic even in recession period. 

Di dalam keadaan ekonomi yang tidak berapa sihat ni, adalah menjadi tanggungjawab kita untuk terus berbelanja. Yes.. keep on buying! It is like how we, the fashionistas and stylistas help to improve our country money chart!

But, we must know how to spend it. It is useless if you pose with Zara jacket in a friend birthday party but end up eating like a pig because you don’t have cash to buy food the very next day! I used to be in that state, but now not anymore!(kind of!)

My recessionista principle is to be careful and pick only something that is worth buying. I can’t live without buying. It is almost impossible for me not to buy!

076

As a recessionista, there is no best place to go than Factory Outlet Shop (FOS). This is a place where you can get cheap, quality, original wear.  This time, the FOS is at IOI Mall, Puchong. I can’t believe what inside!

It is a nice Italian cotton Tombolini cotton shirt. Buy one free one!

093

I must agree sometimes the most frustrating thing when shopping in a factory outlet (especially for skinny guy like me) is the size. The wear is so gigantic. L, XL. As an S person, to get something S is like so magical.

2 Tombolini stripe cotton shirts at RM50. You do the math… it is only freaking RM25 per piece!

I choose brown and white.

086081

The best feature about the shirt is the details. The print on the sleeves and collar look a bit like Paul Smith shirt; just this is only RM25, I repeat RM25!

092

The special cufflink; another not so ordinary feature.

090

This is why you never miss FOS on your next malls hopping. You’ll never know what you gonna get. The trick is to act like an auditor, only this is a recessionista auditor, not that quite boring financial auditor. Browse the racks, check on details, try it, and compare the price. If you have any doubt to buy or not to buy, spend at least half an hour inside the store before you leave. The half an hour period will give you chance to think whether to buy or not to buy. Sound complicated? Keep it easy. Think it my way. If it is suitable, enough cash or card, and  it is cheap  the solution is to buy it before we end up thinking about it before going to sleep that night!

 

 

 

March 23, 2009 Posted by | Uncategorized | , , , | 1 Comment

Tumi Business Not for business bag!

Describe ‘business class bag’…

The typical answer is it must be black, preferably leather or material like leather, formal and sometimes so stiff!

Definitely nothing like the above for Tumi Business Class bag. It is yellow, made from nylon, backpack, nothing normal and not stiff. It is fun! but unfortunately in my case that is the only best part.

tumi

I am not a backpack person so maybe what I’m going to say here will be on a bias mood.

I don’t think I look good carrying this bag, especially if I am having a business meeting. My mind can’t work to visualize me carrying this yellow thing on my back. It is fun but don’t you think it is quite cheeky? Yellow backpack pair with a slack and tie?

If I ever carry this bag, it is for laptop and paper documents; that is only if I need to finish my work on the go. But I will definitely change to my formal, typical business tote for my appointment.

Don’t you think it is too ‘school boy’ to carry backpack to business meeting? Backpack is definitely not for serious business people. It is a worst case scenario if the convicted is a woman. The most disastrous catastrophe scene about backpack is when I saw a 20-ish girl in baju kurung and tudung with a backpack on her back in a very important meeting! So tasteless….

Some say style is about breaking the rules, but I can’t imagine myself breaking this rule.

 

Tumi Business Class Backpack that is NOT for business appointment at Tumi.

 

March 17, 2009 Posted by | Uncategorized | , , , | Leave a comment

Willian Rast by Justin Timberlake (and team)

Remember this ‘too much denim in a couple’ during yesteryear MTV Awards?

britner-justin-denim

 

Justin Timberlake still can’t get away with denim. But now, fortunately, the denim is in a fresh with a new twist. There is no too much denim in a person. Thanks…. Thanks…

Justin with his childhood friend and business partner, Tracy Ayala hit it big with the help of two fashion brain, designers Johan and Marcella Lindeber in William Rast Fall 2009 collection, which made debut at Bryan Park tents during New York Fashion Week

Models parade in denim bless with studs, patches and zippers (yes…. zippers) in a very strong 80’s and early 90’s energy.

I always refrain myself to wear denim jacket because I like the denim to be on the bottom.  

 But I would probably change my mind when I saw the male model in patch jacket worn over a cotton black shirt; which is surprisingly chic.

Justin said he found inspiration in the “new America” — making it rather appropriate that the show took place on Presidents’ Day.

“Birth of a new leadership, birth of a new era, birth of a new culture,” he said. “And I think being who we are as a brand … I think it inspired us to take it beyond where we were. So, that’s it — a new America.”

Kudos to Justin and the team, and also the stylist. William Rast at revolveclothing.

william-rast-1

william-rast-2

william-rast-3

william-rast-4

william-rast-6

william-rast-7

Denim at its best!!! 

February 20, 2009 Posted by | Uncategorized | , , | Leave a comment

   

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.