CuteCarry

Confession of an Asian StyleHolic

Pakaian Terbaik Anugerah Bintang Popular 2008

Keputusan untuk Pereka  Terbaik telah diumumkan pada Post Party ABP 2008 oleh Nabil. Pereka-pereka memenangi hadiah daripada Rafflesia Pearls yang bernilai RM10 ribu untuk setiap kategori. I wonder if pereka-pereka ni berkongsi tak hadiah ni dengan artis-artis ni!

234

Tahniah kepada pereka baru, Siti Nur Syuhada Shaharani apabila rekaannya yang digayakan pelakon popular, Zizie Ezette diumumkan sebagai Pereka Terbaik (Wanita) di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008.  Beliau adalah pelajar Uitm yang baru menghabiskan pengajiannya.

243

Kategori lelaki yang diungguli oleh Hatta Dolmat yang mengetengahkan konsep yang berlainan pada malam itu. Jika kebanyakan pereka hanya menumpukan kepada tali leher dan vest songket, Hatta pula menggunakan konsep seakan-akan trench coat dan tuxedo dan elemen songket adalah pada tali pinggang dan di atas bahu (nampak macam oversized shoulder pad pun ada!).

250

Tahniah juga kepada artis-artis yang hadir kerana melaram dengan tema songket. Walaupun ada diantara artis yang hadir dengan pakaian seharian macamlah diaorang ni nak pergi ke Tesco atau Giant, namun ia tidak mencacatkan langsung kemeriahan majlis ini kerana majoritinya menghormati majlis dengan berpakaian yang sesuai.

Kebanyakan pakaian menepati konsep sentuhan tenun. Fabrik-fabrik seperti French lace, thai silk. satin dan sebagainya diadun dengan songket. Hasilnya, pakaian memang nampak glamour.

190

Baju yang dipakai oleh Zizie Ezette memang kena dengan bentuk badannya.  Siti  memahami susuk tubuh Zizie yang montok. Ia nampak glamour dan hampir sempurna!  Warna biru yang dipilih pula nampak begitu menyerlah!     

Kebanyakan pereka yang hadir turut melaram sakan! Macam gathering Designer Malaysia pulak! The best dressed designer is Siti yang menggayakan dress pendek dengan turban songket (like Prada turban, but this is much much better!)

2391

Tahniah kepada Berita Harian dan TV3!   

Advertisements

April 16, 2009 Posted by | Malaysian Designer | , , , , | 4 Comments

Anugerah Bintang Popular Post Party (Part 2)

 288

This is Part 2 of the ABP BH 2008 Post Party Report (Part 1 click here!!)

Selepas makan malam, it it time fun time. Let see which girl that just wanna have fun….

dsc02279

  

 

Yeah baby, yes you’re correct!.. it is Superfun Girl, Ifa Raziah. The dress is soooooo her… you know, the layered, the push up, everything, so Ifa!

dsc02219

Ifa in “Girl just wanna have fun” dress!

 

261

Tahniah kepada Ibu Zizie Izzette ni; tetap bergaya dan berjaya mengalahkan artis-artis muda. Walaupun tanpa elemen songket tapi dia memang nampak class malam tu. Glam and glitters!

 

263

 Myself with Aizat. He is in skinny jeans with songket tenun tie. Last time he is like overweight and today he is in skinny!! Kepada yang nak turun berat badan, jadikan Aizat sebagai inspirasi anda.

 

 273

Cikgu Linda looks so glamourous in a complex gown. As usual she is in big hair…. I wonder how she looks like with short hair!

 

 

262

Linda Onn dengan gaun songket yang menutupi keseluruhan badannya. Potongan sendat dress ini menampakkan badan Linda yang tinggi dan kurus.

 

 

242

Once a model, always a model. Dilla seperti biasa memukau di dalam dress kuning dengan elemen empire cut. Kalau dah tinggi dan kurus, pakai apa pun nampak cantek kan!!

  

 

274

Guess who is leaving the party?? 

 

258

Guess who is still having fun? Aizat and Liyana, oh.. they just good buddies, very very very good one!

 

254

 Guess who’s never tired posing and posing? heheheh

 

 

 

 

 

 

 

 

April 16, 2009 Posted by | "Myself", Function | , , , , , , , , | 2 Comments